برنج کامفیروزی حاوی مقدار بیشتری فیبر غذایی نسبت به برنج سفید است – 1.6 گرم در هر 100 گرم در طی فرآوری برنج سفید، دانه سبوس یا پوشش دانه را از دست می دهد که حاوی بیشتر فیبر است.
سبوس عمدتاً حاوی فیبرهای نامحلول مانند همی سلولز است و عملاً فیبر محلول ندارد، برنج سفید و قهوه ای حاوی مقادیر مختلفی از فیبر محلول به نام نشاسته مقاوم است.
نشاسته مقاوم باعث افزایش بوتیرات در روده می شود، بوتیرات با کاهش التهاب، بهبود عملکرد سد روده و کاهش خطر ابتلا به سرطان روده، سلامت روده را تقویت می کند.
گفته می شود، تولیدکنندگان معمولاً برنج چمپا را غنی می کنند یا بعد از فرآوری برخی ویتامین ها را جایگزین می کنند.
برنج کامفیروزی چیست شاید سوال بسیاری از افراد این حوزه باشد و جالب است بدانید که مغزی تترین نوع برنج می باشد.
برنج سفید تصفیه شده، جلا داده می شود و سبوس و جوانه آن از بین می رود، این امر کیفیت پخت، ماندگاری و طعم آن را افزایش می دهد، اما ارزش غذایی آن را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
برنج قهوه ای یک غلات کامل سالم است که هم حاوی سبوس و هم جوانه است که مغذی ترین قسمت غلات هستند. آنها حاوی فیبر، ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان هستند.
به همین دلیل، برنج کامفیروز ممکن است حاوی فیبر و مواد مغذی بیشتری نسبت به برنج سفید باشد، هنگام خرید حتما برچسب ها را با هم مقایسه کنید.
برنج قهوه ای برای افراد دیابتی بهتر است، برنج سفید می تواند قند خون را افزایش دهد، در حالی که برنج قهوه ای شاخص گلیسمی پایین تری دارد و می تواند به کنترل قند خون کمک کند.
- منابع:
- تبلیغات:
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.