بیایید سفری به دهه 1990 داشته باشیم، زمانی که کشف شد سویا از چی درست میشه و غذاهای سویا دار برای اولین بار شروع به موفقیت کردند.
در آن زمان، بسیاری از کارشناسان معتقد بودند که سویا قدرت مبارزه با مشکلاتی مانند چاقی، بیماری قلبی و حتی سرطان را دارد به هر حال، مردم آسیا یک تن سویا میخورند، و مطالعات نشان میدهد که این جمعیتها در مقایسه با مردم ایالات متحده، میزان چاقی، بیماریهای قلبی و سرطان سینه بهطور قابلتوجهی پایینتر از مردم ایالات متحده بودند.
فقط به این دلیل که افرادی که سویا زیادی مصرف میکنند نسبت به افرادی که سویا نمیخورند سالمتر هستند، به این معنی نیست که سویا کلید وضعیت برتر آنهاست عوامل بیشماری دیگر از جمله ژنتیک، سبک زندگی و بقیه رژیمهای غذایی آنها نیز نقش دارند.
وقتی محققان شروع به بررسی دقیقتر کردند تا دریابند چه چیزی سویا را بسیار سالم میکند، با شگفتیهایی مواجه شدند معلوم شد سویا حاوی ترکیبات استروژن مانند به نام ایزوفلاون است و برخی از یافتهها نشان میدهند که این ترکیبات میتوانند رشد برخی از سلولهای سرطانی را تقویت کنند، باروری زنان را مختل کنند و عملکرد تیروئید را مختل کنند.
برخی از کارشناسان بهداشتی همچنین به دلیل پتانسیل آن برای ایجاد اختلال در غدد درون ریز، از سویا صحبت می کنند به این معنی که می تواند استروژن را در بدن تقلید کند که ممکن است منجر به اضافه بار هورمونی شود اما به نظر می رسد، بسیاری از این مطالعات بر روی حیواناتی انجام شده است که سویا را متفاوت از انسان پردازش می کنند.
در همان زمان، مطالعات دیگر همچنان نشان می داد که مصرف سویا می تواند کلسترول بالا را درمان کند و به زنان کمک کند تا با علائم یائسگی کنار بیایند.
داون جکسون بلاتنر، RDN، یک متخصص تغذیه ساکن شیکاگو، میگوید در حالی که سویا کامل حاوی استروژنهای گیاهی طبیعی است، اما آنها بسیار ضعیفتر از هورمونهای واقعی انسانی هستند و نباید باعث نگرانی شما شوند همچنین نگرانی وجود دارد که ایزوفلاونهای موجود در سویا میتوانند بر سطوح هورمونی مردان تأثیر بگذارند، تستوسترون را کاهش دهند و سطح استروژن را افزایش دهند.
اما بررسی اخیر 41 مطالعه هیچ اثر آشکاری از اختلال هورمونی در نتیجه مصرف پروتئین سویا یا ایزوفلاون را نشان نداد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.